fbpx
Ja til akuttsykehus
Podkast: Akutt. En podkast fra Lillehammer kommune.

Podkast

I podkastserien Akutt vil programleder Olav Brostrup Müller invitere relevante og interessante gjester til samtale om sykehuslokalisering, Lillehammer og andre nærliggende temaer. Følg med på denne siden for oppdateringer og episoder, og abonner gjerne i din foretrukne podkastspiller.

Podkasten vil være tilgjengelig i de aller fleste podkastspillere. Vi lenkene under kan du åpne podkasten i noen av de mest populære variantene:


Episode 1: Anders Brabrand om målbildet

Målbildet blir ofte diskutert i forbindelse med den nye sykehusstrukturen i Innlandet. Men hva betyr egentlig målbildet? Og hva har det å si for plasseringen av akuttsykehuset?

Kommuneoverlege i Nord-Fron, Sør-Fron, Gausdal og Øyer kommuner, Anders Brabrand, gjester den første episoden.

Episoden hører du her:

Episode 2: Ordfører Ingunn Trosholmen

– Det står mye på spill for Lillehammer for tiden. Det jobbes hardt for å overbevise beslutningstakere om at Lillehammer er riktig plassering av det nye akuttsykehus i Innlandet, sier ordfører i Lillehammer Ingunn Trosholmen.

Episoden hører du her:

Episode 3: Oddvar Møllerløkken fra Høyre

– Jeg tror det er mulig å overbevise beslutningstakerne i denne saken. Dette er jo en prosess som har foregått over mange år, sier leder for Lillehammer Høyre, Oddvar Møllerløkken. 

Episoden hører du her:

Episode 4: Eli Saastad fra Lillehammer næringsforening

Lillehammer næringsforening mener vedtaket om et stort sykehus går imot det som er statlig lokaliseringspolitikk – altså at store institusjoner skal lokaliseres bynært. Samtidig ønsker Lillehammer næringsforening noen svar på om forholdet for næringslivet er tilstrekkelig belyst frem til det endelige vedtaket skal fattes.

Episoden hører du her:

Episode 5: Lokal- og fylkespolitiker Hanne Velure

Hanne Velure er lokal- og fylkespolitiker og sitter i Høyres sentralstyre. Velure mener det er en dårlig idé å skulle starte på en helt ny prosess:

– Nå er det Innlandets tur. Jeg mener at vi må holde fast ved hovedsykehuset ved Mjøsbrua, og så må vi være tydelige på hvor akuttsykehus og elektivt sykehus skal være, sier hun.

Episoden hører du her:

Episode 6: Fylkesvaraordfører Aud Hove fra Senterpartiet

Som fylkespolitiker har Aud Hove en annen tilnærming til mye av det som handler om sykehusstruktur i Innlandet. Blant annet advarer hun mot et argument som mange bruker. Nemlig: Hvis ikke vi sitter stille i båten nå og venter på tur, så får vi ingenting.

Episoden hører du her:

Episode 7: Samfunnsforsker Svenn Arne Lie

– Det jeg tror er veldig viktig for å forstå hva som foregår, det er forskjellen på et helseforetak og et sykehus. Om man ikke forstår den forskjellen, så kan man ende opp med å kjempe kamper man er nødt til å tape, sier Svenn Arne Lie.

Episoden hører du her:

Episode 8: Overlege ved Rikshospitalet Christian Lund

– Det å bygge ned et slikt kompetansemiljø, det kan skje på en uke. Det å bygge det opp, viser vår erfaring og internasjonal forskning, kan ta 5-10 år, sier Christian Lund.

Episoden hører du her:

Episode 9: André Winje Arntzen

Denne uken er det samfunnskontakt André Winje Arntzen fra Sparebank1 Gudbrandsdal som gjester podkastserien Akutt.

Han er helt klar på at saken om sykehusstruktur i Innlandet, og akuttsykehuset på Lillehammer, angår langt flere enn bare helsearbeidere.

Episoden hører du her:

Episode 10: Christer Mjåset

Christer Mjåset har skrevet mange bøker, blant annet «Verdens eldste mann er død». Handlingen i den boken er lagt til nettopp sykehuset på Lillehammer. Hvorfor det, mon tro? Det får du svar på i denne episoden!

Episoden hører du her:

Sosiale medier

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram og Twitter!