Ordfører: – Sykehuset på Lillehammer må bestå

Lillehammer rekrutterer fagkompetanse! Det er godt kjent at det er mye enklere å rekruttere til et eksisterende sterkt fagmiljø.

Skrevet av Ingunn Trosholmen, ordfører i Lillehammer.

Å bygge noe helt nytt opp fra bunnen av vil være nesten umulig.Å opprettholde Lillehammer sikrer overgangen fra gammel til ny struktur. Slik reduseres risikoen i mellomfasen og pasientene blir tatt hånd om av det beste fagmiljøet.

Innlandet har i mange år slitt med å rekruttering av fagpersoner til sykehusene, mens på Lillehammer har det vist seg å være enklere. Det er faktisk slik at man kan våkne en morgen et sted i Oslo og tenke at du kunne tenke deg å flytte til Lillehammer. Gang på gang har denne byen bevist at den tiltrekker seg mennesker med ønske om å bo landlig, men likevel med urban kvaliteter. Lillehammer har en unik identitet og det gjør oss attraktive.

Det er godt sted å bo, med full barnehagedekning, gode skoler og vi er en kommune som har en av landets sterkeste kulturprofiler. Slikt tiltrekker folk. Folk med fagkompetanse og sansen for det gode liv.Et akuttsykehus på Lillehammer sikrer fortsatt drift av Revmatismesykehuset. Samlokaliseringen av de to er viktig. Uten et stort akuttsykehus på Lillehammer vil spesialistdelen måtte flyttes. Da vil miljøet bli fragmentert og til slutt forvitre. Vi må bygge oppunder det gode vi har. Ikke rive det ned!

Når Helse Sør-Øst legger frem sin samfunnsanalyse fredag 11. desember vil det være viktig og helt essensielt at vi står side om side.Sykehuset er for verdifullt for dalen og byen i nordenden av Mjøsa, til at vi kan slutte å kjempe.

La oss høre et rungende JA til akuttsykehus på Lillehammer. Det mest komplette sykehuset mellom Oslo og Trondheim og det bredeste og beste fagmiljøet i Innlandet.