Ja til akuttsykehus på Lillehammer. Foto: Canva

Hytteeier Niels Røine: – Vi må ikke glemme turistene!

Niels Røine er hytteeier og tilbringer stadig mer tid på hytta i Hafjell. Han er blant dem som nå gjerne vil ha et ord med i laget når sykehus-kabalen i Innlandet skal legges.

For har man egentlig glemt hytteeierne og fritidsbeboerne oppi det hele? Hvor er det egentlig av hytteeiere som Niels – folk som legger stadig flere helger til området, og som gjerne vil ha et tilfredsstillende sykehustilbud i nærheten – dersom ulykken skulle være ute, i skiløypa eller på søndagsturen.

Les også: – Må ha et forsvarlig tilbud for den økende turismen

Hva vil det bety for hyttefolket og reiselivet dersom det største sykehuset mellom Oslo og Trondheim forsvinner?

Lytt til episode 12 av podkasten Akutt

I denne siste episoden av podkastserien vår får vi dette viktige perspektivet av lokaliseringsdebatten. Lytt via avspilleren eller lenkene nedenfor. Har du en annen favorittspiller? Søk etter Akutt, så finner du oss der også. God fornøyelse!

Akutt produseres av Lillehammer kommune. Programleder er Olav Brostup Müller.

Vil du høre flere episoder?

Tidligere har ordfører i Lillehammer Ingunn Trosholmen, kommuneoverlege Anders Brabrand, leder for Innlandet Høyre Oddvar Møllerløkken og mange flere gjestet Akutt. Her kan du sjekke ut alle episodene i serien så langt.

Har du lest disse sakene?