Historie fra Lillehammer sykehus

– Som et perfekt sammensatt orkester

En ekte historie fra sykehuset på Lillehammer.

For en tid tilbake ble min sønn, som da var ca. 12 år, utsatt for en ulykke. Etter ankomst på Lillehammer sykehus, via legevakt, ble det raskt mistanke om indre skader, og traume-teamet (mulig det heter noe annet) ble koblet inn.

Det bittelille rommet i mottaket (dette var før legevakt ble flyttet inn) ble i løpet av et øyeblikk fylt med utrolig mange fagpersoner som alle hadde ulike roller. Vi som foreldre ble plassert i hjørnet av rommet sammen med en sykepleier som evnet å både loggføre alt som ble meldt inn av de som jobbet rundt vår sønn, samtidig som hun snakket og forklarte oss hva som skulle skje.

Det som foregikk var det skumleste og mest fascinerende jeg noen gang har opplevd.

Det gikk heldigvis bra med sønnen vår. Han ble innlagt på intensivavdelingen, som forøvrig er en annen avdeling ved Lillehammer sykehus som får en stor tommel opp, til observasjon. Men han kom seg raskt og ble skrevet ut av sykehuset et par dager senere.

Vi har tenkt på og snakket mye om den opplevelsen etterpå. Sikkert fordi det gikk så bra, så har vi evnet å reflektere over en del ting i det møtet som jeg aldri glemmer.

Som et perfekt sammensatt orkester jobbet dette teamet.

Alle med hver sine oppgaver og instrumenter, men alle med et felles mål. Undersøke og eventuelt avdekke. Trinn for trinn. Dette hadde de øvd på. Dette var alt annet enn tilfeldig. Ingen kan vel få til noe sånt uten å øve sammen og jobbe sammen over lang tid?

Bygge tillit og skape trygghet til hverandre og de rollene som må involveres for at en pasient skal overleve noe akutt. For når det virkelig haster, så gjelder det at alt går på skinner. Jeg lurer veldig på hvordan man sikrer overgangene dersom disse team skal vekk herfra og så gjenoppstå på nye sykehus.

Jeg er lokal. Jeg bor i Lillehammer.

Har du fått med deg dette?

Har du en historie?

Vil du fortelle en historie fra sykehuset på Lillehammer? Du kan fortelle oss din historie anonymt via denne siden.