Ja til akuttsykehus på Lillehammer

Episode 8: Overlege ved Rikshospitalet Christian Lund

Visste du at Lillehammer sykehus har den eneste nevrologiske avdelingen i hele Innlandet? Og gjennom årene har man klart å bygge opp et helt unikt slagsenter.

– Det å bygge ned et slikt kompetansemiljø, det kan skje på en uke. Det å bygge det opp, viser vår erfaring og internasjonal forskning, kan ta 5-10 år, sier Lund.

Hele intervjuet med Lund hører du i episode 8 av podkastserien Akutt, som du kan finne i de fleste podkastapper, eller ved å bruke avspilleren nedenfor.

Akutt er en podkast fra Lillehammer kommune. Programleder er Olav Brostrup Müller.

Lytt til Akutt

Hør eldre episoder

Klikk deg inn på denne siden, så kan du høre alle episodene som så langt er publisert.

Derfor er Lillehammer riktig sted for akuttsykehuset

Det er avgjort at det nye hovedsykehuset for Innlandet skal ligge ved Mjøsbrua. Nå må det besluttes så raskt som mulig at det nye, store akuttsykehuset blir plassert i Lillehammer.

Det handler om å ta vare på Innlandets sterkeste og bredeste fagmiljø i et enda større og bedre sykehus. Og det handler om å legge akuttsykehuset til et sted nært det nye hovedsykehuset, slik at det kan utvikles et tett samarbeid mellom de to til det beste for pasientene i Innlandet.

Du kan lese mer om hvorfor Lillehammer er riktig sted for akuttsykehuset her, og via denne siden kan du selv bidra i kampen for sykehuset på Lillehammer.