Svenn Arne Lie

Episode 7: Svenn Arne Lie

Denne uken er det samfunnsforsker og forfatter Svenn Arne Lie som gjester Akutt.

Vi står foran en viktig beslutning for Innlandet. Hvor skal akuttsykehuset plasseres? Hvor skal det elektive sykehuset plasseres? Og hva med de lokalmedisinske sentrene?

– Det jeg tror er veldig viktig for å forstå hva som foregår, det er forskjellen på et helseforetak og et sykehus. Om man ikke forstår den forskjellen, så kan man ende opp med å kjempe kamper man er nødt til å tape, sier Svenn Arne Lie.

Lie drar også gjennom den endringen som har vært i sykehus-Norge de siste to tiårene. Med helseforetaksmodellen har vi gått bort fra politisk styring – som på ingen måte var perfekt, som han selv sier, til å få en annen styring. Mer om dette hører du i episode 7 av Akutt!

Her kan du lytte:

Akutt er en podkastserie fra Lillehammer kommune. Programleder er Olav Brostrup Müller.

Har du fått med deg disse episodene?